Пусни един допълнителен проводник между шасито на усилвателя и това на ICS-а и виж дали ще има разлика.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Музика 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеСъмняваш се, че няма маса на чинчовете ли?
Покрай TV приемниците напоследък някои колеги се натъкнаха на този проблем с "фабрични" Scart кабели.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Откачих кабела само за проба без товар. Пробвах това което ми каза с проводника. Няма разлика. Сложих и хубав къс кабел с дебела екранировка и пак същото.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Намери един електролитен кондензатор с работно напрежение над 16 V. и капацитет над 1000 мкФ и го свържи между масата на усилвателя и +12V извода му (възможно най-близко до усилвателя) и виж дали ще има разлика.
Длъжен съм да напомня, че електролитните кондензатори имат полярност, която трябва да се спази.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеМен ме съмнява, че проблема идва от сигнала, не от захранването защото щом изключа чинчовете виенето изчезва.
Идеята ми е, че когато захранването на един усилвател не е добре филтрирано, това се проявява когато реално му се подаде сигнал на входа.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Абсолютно и при мен има шум, в който можеш да чуеш едва ли не алтернатора, бобините и т.н., да много слаб е, но го има и не мога да уловя защо е така. Това харесвах в Либрата - фабричното BOSE, работеше безотказно и беше много балансирано, като звук, и за капак изваждането на AUX беше въпрос на 30 минути работа.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Двигателят, в т.ч. и дизеловият се явява източник на смущения (колебания по захранването и радиочестотни). Поради това, такива ситуации често възникват, особено с по-евтино оборудване. Решение винаги има. Просто трябва да се установи характера и причината на смущенията и да се приложи подходящото решение.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Пробвах с кондензатори. Виенето се усилва още повече. Други предложения?
Този филтър ще свърши ли работа?http://www.tpetrov.com/search.php?pr...D0%B8+ISOLATORLast edited by Boby; d.m.y г., 14:29.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Откачи кабелите за говорителите от усилвателя и премери съпротивление спрямо всеки един от изводите им (изводите на говорителите) спрямо шаси. Ако някъде има връзка/утечка към корпус ще ги прави тез мизерии.
PS:
Джаджата от линка вероятно ще ти реши проблема, но е за предпочитане да опиташ без нея.
Не става въпрос да икономисаш някой лев а затова, че такива устройства най-често работят на принципа на изолационен трансформатор, който внася изкривявания в сигнала. Или поне на теория е така.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:54.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment